Prøvde meg med en liten vri på lasagnen i dag; erstattet halvparten av kjøttet med bønner. Det var vellykka! Litt sunnere er det også :)
Her er oppskriften:
(nok til 4 personer, eventuelt middag for to, to dager på rad. Lasagne er jo bare enda bedre dagen derpå..)
200 g kjøttdeig/karbonadedeig
litt olje til steiking
1 rødløk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 boks hakkede hermetiske tomater
1/2 dl vann
1 boks brune bønner
1 ts salt, 1/2 ts pepper
1 ss smør
2 ss hvetemel
4-5 dl melk
1/4 ts malt muskatnøtt (kan sløyfes)
1 ts salt, 1/2 ts pepper
ett par ss revet parmesan, evt bare litt vanlig ost
6-8 lasagneplater
2 dl revet hvitost
Brun kjøttet i ei gryte på nokså høy varme, tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, vann, salt og pepper. La det koke på svak varme i noen minutter, til det begynner å bli tørt. Skyll bønnene godt, og ha dem i gryta.
Lag hvit saus ved å smelte smøret i en liten kjele på middels varme. Ta kjelen av plata, ha i melet, og bland godt. Ha i ca halvparten av melken, og rør klumpfritt med en visp. Sett kjelen tilbake på plata, og ha i resten av melken. Kok opp på middels varme mens du rører godt i bunnen hele tiden. La koke på svak varme i 8-10 min, mens du passer på at det ikke svir seg. Ha i ost og krydder til slutt.
Ta en middels stor ildfast form og fordel fyllet og lasagneplatene lagvis; ta ostesaus først og sist. Strø over med ost.
Stekes ved 225 grader midt i ovnen i 30-35 min.
Ha gjerne salat, godt brød og youghurt naturell som tilbehør, det hadde vi :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar